vrijdag, september 21, 2007
Kevin gaat druivenplukken !

De lunch werd genuttigd in de schaduw van een aantal grote eiken. Voor de juffen en mama's stonden stoelen, een tafel en 2 flessen koele rosé klaar. Monsieur Pradier deed met zijn hand net alsof hij dronk en zei: 'c'est ce geste-là qui doit sauver les viticulteurs !'
Na de middag volgden we de kiepwagen naar de cave coopérative, zeg maar de wijnfabriek. De druiven werden gestort en tot grote verontwaardiging van de kinderen zat er een hagedis tussen de druiven, die dus meegemalen werd in de pers....
Daarna worden de takjes en blaadjes (en de hagedis neem ik aan) verwijderd en gaat de 'moût' een silo in voor 5 dagen, waar het gaat gisten. Het wordt gezeefd waardoor het gescheiden wordt van de schil en dan kan het voor 3 tot 6 maanden de ton in.
Daarna wordt het verkocht, zoals hier aan onze buschauffeur (!!)
Comments:
<< Home
Ik neem aan dat de hagedis eruit gezeefd is. Dat hoop ik dan tenminste maar en anders zal het de smaak wel te goede komen.
Een reactie posten
<< Home